Zorgvragers

Zorgvragers

Thuiszorg

Uwzorgbelang zet zich in voor passende zorg bij de zorgvrager thuis. Wij bieden kwalitatief hoogwaardige praktijkgerichte zorg door ons sterk te maken voor het verbeteren van de kwaliteit van de geleverde zorg. Met dit kwaliteitsoogmerk en onze flexibiliteit wordt tijdens de zorgverlening nagedacht hoe de zorg beter kan. De zelfredzaamheid, het welzijn en het welbevinden van zorgvragers en hun mantelzorgers staan hierbij centraal.

Casemanager dementie

Uwzorgbelang biedt casemanagement met betrekking tot dementie aan. Een casemanager is een vast, vertrouwd gezicht en een onafhankelijke begeleider voor mensen met dementie of een vermoeden van dementie en hun naasten. De casemanager informeert, begeleidt, denkt mee, adviseert en regelt zorg. Zo helpt de casemanager de zorgvrager om te gaan met de ziekte en de gevolgen ervan in het dagelijks leven.

Begeleiding

Uwzorgbelang biedt passende zorg en individuele begeleiding. Het dagelijks leven zit vol met activiteiten die van belang zijn voor het behoud van kwaliteit van leven, bijvoorbeeld boodschappen doen, de administratie bij houden of gewoon een eenvoudige wandeling maken. Uwzorgbelang biedt  begeleiding en persoonlijke ondersteuning bij activiteiten die moeite kosten bijvoorbeeld waarbij de mantelzorgers onvoldoende hulp kunnen bieden.

Ambulante begeleiding GGZ

Uwzorgbelang biedt ambulante begeleiding aan zorgvragers met psychiatrische problematiek. Bij mensen met een psychiatrische aandoening staat werken aan herstel voorop in de behandeling. Wanneer vanwege een psychiatrische aandoening voor langere tijd behoefte is aan behandeling, wordt deze bij voorkeur in de eigen vertrouwde omgeving geboden door een team van ervaren, deskundige hulpverleners.